Image Map
Image Map


22. 2. - Registrace otevřeny!

sobota 21. února 2015

Svět

Svět je velké místo a když se budete jen trochu snažit, bude vám ležet u nohou. Nebo umřete, jak kdy. Každopádně, minimálně stojí za to odpezentovat pár míst, které jednou navštívíte. Možná. Když budete mít štěstí...

Praha
Hlavní město České říše, kde dodnes slyšíte dozvuk slavné éry, kdy čeští mágové vládli světu. Ale pak se stal Londýn, který pomalu přebral veškerou moc na sebe. Magie z ulic Prahy málem vymizela, ale nyní se opět vrací, takže ani mágové si zde nepřijdou zkrátka. Nemluvě o tom, že samotné město je plné artefaktů z dob minulých a zapomenutých. Některé jsou mocné, jiné zas naopak bezcenné. A krom toho? Síť spletitých uliček, úzkých a širokých, dlouhých a krátkých. Malé středověké domky, které je lemují, stejně jako výrazné kostely tyčící se do výšky, dávajíce se na odiv. Řeka Vltava, která protéká srdcem města a dělí jej na dvě hlavní historická centra, Malou Stranu a Nové Město. Ne, Praha vůbec není zapomenutým městem, ač její zlatý věk už uplynul. I když... šušká se, že čeští mágové opět touží po moci. Že jsou zas na vzestupu. Je to pravda, či snad jen povídačky? Najdeš tolik odvahy, aby ses sem vypravil a odhalil pravdu?
New York
Velké jablko... Takovou metropoli abyste na světě pohledali. Svět stvořený ze skla a vysokých mrakodrapů, jejíchž vyběhnutí by vám zabralo tři dny a dvoje plíce. Tu divadlo, támhle zas knihovna, jinde zas muzeum. Tohle město žije. Bují na řece Hudson už téměř čtyři sta let a nestále se rozrůstá jak do výšky, tak do šířky. Významnou společnost mágů zde pravděpodobně nenajdete, New York se podobně jak celá Amerika vymanila ze systému, kdy vládne pouze magií obdařená vrstva a tváří se demokraticky. Ne, Amerika je opravdu nový pokrokový svět a New York se táhne v jeho čele. Ale jako každé velké město skýtá dokonalý úkryt pro ty, kteří nechtějí být nikým - ani ničím - nalezeni.

Oslo
Zapadlé zasněžené Oslo na severu není tak odříznuté od okolního světa, jak by se mohlo zdát. Po té, co se britská vlna přehnala přes západní Evropu až do Českých zemí, Francie přišla o své výsadní právo být uměleckým městem a veškerá nechtěná plebejská inteligence se přesunula sem. Oslo, místo uvolněných mravů, kde intelektuálové vysedávají v barech a vedou sáhodlouhé debaty o tom, zdali je magie špatná, dobrá a jaký názor by na to vlastně měl Platón. Oslo, město, které v noci žije a ve dne spí. A pokud jsi znuděný plebejec, kterého nebaví život v nevědomosti... právě jsi objevil nový domov.

Měst na světě je nepřeberně (někteří autoři uvádějí jich uvádí asi na 1 023 648) a my tu nemůžeme každé vypisovat (teoreticky můžeme, ale víte jak...). Využijte tedy svou fantazii. Dostane se vaše postava do Tokia? Do Vancoveru? Nebo navštíví starodávné aztécké ruiny? Je to jen na vás. Jediné, co musíte, je koupit si letenku.